Forsiden
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
29.04.16: Op mod 400-500 millioner dåser holdes udenfor de nordiske landes pantsystemer årligt ifølge en opgørelse fra Nordisk Råd, ikke mindst i forbindelse med grænsehandel. Regeringerne ignorerer problemet og lader bare stå til, mener Rådet, der ønsker at oprette pantsystemer på tværs af grænserne i Norden.
Læs mere
29.04.16: Omkring 90 procent af verdens store kødproducenter anvender røntgenudstyr fra den danske Foss-koncern til in-line at fastslå fedtprocenten og påvise fremmedlegemer i deres kød. Men maskinen er så stor, at der måtte en specialudviklet Heavy Duty løsning fra Farusa Emballage til, for at den lige akkurat kunne være i en standardcontainer.
29.04.16: Det svenske forskningsinstitut Innventia er blandt andet involveret i et nyt europæisk projekt, der sigter på innovative løsninger til en fremtidig bioøkonomi. Projektet "PULPACKTION" skal udvikle emballageløsninger til specifikke fødevare- og elektronikapplikationer.
28.04.16: Mexico bliver det første marked til at implementere grafik, som byder på en prominent rød cirkelformet plade på tværs af alle produkter under Coca-Cola varemærket. Flere markeder vil følge efter i løbet af 2016 og ind i 2017. Og det vil udvide selskabets globale “One Brand” markedsføringsstrategi til også at omfatte emballagerne, hvor Coca-Cola Red bliver en samlende farve på tværs af varemærket.
21.04.16: RPC Promens Consumer Nordics har udviklet en 1-liter mælkeflaske fremstillet udelukkende fra en ikke-oliebaseret biopolymer fra sukkerrør, der tilmed er blandet op med et specielt mineralsk fyldstof. En blanding, som man mener er den første af sin slags på det europæiske marked.
20.04.16: Gillebollen, Kolabollen, Punschrullen og Dubbla chokladflarn repræsenterer ifølge den svenske virksomhed Continental Bakeries North Europé AB svenskernes favoritkager, der tidligere er blevet solgt i en stor pakning, som var vældig populær. Ny enkeltstyksemballage til kagerne giver dog alle mulighed for at nyde præcis den kage, som de foretrækker.
19.04.16: Mindre portioner af mad i emballagerne og en bedre udnyttelse af emballagen i hele produktets rejse fra produktion til forbruger kan være med til at nedsætte madspildet i Danmark. Det viser en ny rapport, som Teknologisk Institut, emballagevirksomheden DS Smith og Kunstakademiets Designskole har lavet for Miljøstyrelsen. Her har man bl.a. spurgt forbrugerne om årsagerne til madspild og set på praksis i butikkerne.